Miten julkinen hallinto voi mahdollistaa ja hyödyntää kaupunkilaisten omaehtoista toimintaa yhteisön hyväksi?

Aloita vaikka tutustumalla suosituksiin, tapaustarinoihin ja pikku tietopaketteihin!

Mistä kaupunkiaktivismissa on kysymys? Katso tiedote 14.6.2017: Neljäs sektori korjaa demokratiaa.

Musketöörikortteli – asukaslähtöistä asumisen suunnittelua ja sote-palveluja

Musketööri Athos ry rakennuttaminen kaupunkiaktivismi yhteisasuminen

Syksyllä 2003 joukko ystävyksiä vietti iltaa ja keskusteli yhteiskunnan suhtautumisesta vanhenevaan väestöön. Taustalla oli monen osallistujan omakohtaiset kokemukset ja huoli ikääntyvien lähiomaistensa hoidosta sekä toisaalta näkemys siitä, miten asuinyhteisöjen omaa tuottavaa potentiaalia voitaisiin sukupolvirajat ylittävien keskinäisen tuen verkostojen ja itse organisoitujen palvelujen ja muiden toimintojen kautta paremmin hyödyntää. Asiaa edistämään päätettiin perustaa Athos ry/rf-niminen yhdistys.

Kaupunkifillarit.fi – avoin data aktivoi ratkaisemaan paikallisia ongelmia

kaupunkifillarit

Teen töitä Reaktorilla, jossa tehdään korkeatasoisia digipalveluita. Meillä on huiman hyvä yhteisö, jossa moni on tosi aktiivisia myös vapaa-ajallaan.

Myyr York - Street Art City

Myyrmäki Myrtsi

Toiminta sai alkunsa syksyllä 2012, kun alueen asukkaiden kesken pohdimme kaupunkirakenteiden, kuten alikulkutunnelien sekä Myyrmäen aseman, ränsistynyttä kuntoa. Myyrmäessä oli ollut julkisia ja luvallisia graffiteja jo 1990-luvulla, mutta keskeiset Myyrmäenraitin teokset oli haalistuneina peitetty vuonna 2007.

Pirkanmaan Kaarikoirat – jättömaalta skeittausta ja kaupunkia kehittämään

kaarikoirat

2000-luvun puolivälin tienoilla Tampereen kaupunki laati skeittausmahdollisuuksien kehittämiseksi skeittiparkkiohjelman, jota ei kuitenkaan toteutettu. Vuonna 2009 tamperelaisten skeittareiden kaveriporukkamme huomasi puretun teollisuushallin betonisen pohjan Tikkutehtaalla Tampereen Santalahdessa ja aloimme vähitellen siivota sitä ja rakentaa siihen omaa skeittiparkkia, Tikkutehdas DIY:tä.

Tule mukaan kehittämään tietopankkia!

Keksitkö lisättävää tai parannettavaa? Haluatko saada toimintaasi esille tai tulla muuten mukaan tekijäksi? Kerro lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä!
 
Voit esimerkiksi ilmiantaa aktivismin, tapaustarinan aiheen, välineen, julkaisun tai tutkimushankkeen lisättäväksi, kertoa päivitystarpeita ja kehittämisehdotuksia tai tarjoutua kirjoittamaan tapaustarinan tai muun jutun tai lähettämään kuvia.

Artikkelit