Kaupunkifillarit.fi – avoin data aktivoi ratkaisemaan paikallisia ongelmia

kaupunkifillarit

Teen töitä Reaktorilla, jossa tehdään korkeatasoisia digipalveluita. Meillä on huiman hyvä yhteisö, jossa moni on tosi aktiivisia myös vapaa-ajallaan.

Haluan käyttää taitojani yhteiseen hyvään yhteiskunnallisella tasolla. Aina mukavan tilaisuuden tullen ollaan kasattu jengi ja tehty jokin pieni, mutta paikallisesti kiinnostava, palvelu.

Onnistumisia

Ollaan saatu ulos useampi palvelu, joilla on aktiivisia käyttäjiä. Päättäjät ja dataa avanneet tahot ovat huomanneet nämä palvelut ja olleet niistä innoissaan. Käyttäjät ovat tykänneet, kun heille on tarjottu ilmaiseksi jokin pienen, mutta aidon, ongelman ratkaisu.

Opittavaa muualle

Esimerkiksi kaupunkifillarit.fi julkaistiin jopa nopeammin kuin HSL:n oma vastaava palvelu. Tämän takana on onnistuminen tiedon avaamisessa HSL:n puolelta. Ilman sitä palvelun nopea kehittäminen olisi mahdotonta.

Myös paikallisuus ja omaan tarpeeseen tekeminen on ollut merkittävää. Kaupunkifillarit-palvelu syntyi tarpeesta nähdä, että voisko nyt tolta läheiseltä asemalta löytyä pyörä omaa työmatkaa varten.

Mikä helpottaisi voimavarojen hyödyntämistä

Tällaisissa töissä kiitoksen saaminen on paras palkka. Tekijöiden kiittäminen on pieni palkka hyvästä työstä. Samalla se on myös riittävä palkka.

Mitä eri toimijat voivat tehdä jatkossa

Yleisölle avointen palveluiden tarjoajat: avatkaa dataa ja markkinoikaa sitä

Devaajat: toteuttakaa yhteistä hyvää lisääviä palveluita

Lisätietoa

Kiitokset Helsinki Region Infoshare!

kaupunkifillarit.fi
sporat.fi
auratkartalla.com

Kirjoittaja:

Sampsa Kuronen
sampsa.kuronen@gmail.com